LASTIN-VALMISTEET

 

 

LASTIN-NENÄSUIHKE

 

Helppokäyttöinen nenäsuihke

Auttaa jo 15 minuutissa1

Ei sisällä kortisonia

Säilöntäaineeton

Ilman reseptiä

 

Lastin®-nenäsuihke on allergisen nuhan hoitoon tarkoitettu antihistamiininenäsuihke, joka ei sisällä kortisonia. Lastin vähentää tehokkaasti nenäoireita, joista yleisimpiä ovat nenän tukkoisuus, nenän vuotaminen, kutina ja lisääntynyt limaneritys.

 

Lastin-nenäsuihkeen vaikuttavana aineena on antihistamiini (atselatsiini). Tuote on aiemmin ollut myynnissä reseptilääkkeenä, mutta on nyt saatavana apteekeissa myös itsehoitovalmisteena.

 

Lastin tehoaa nopeasti ja apu saavutetaan jo 15 minuutissa1.  Lastin-suihketta käytettäessä ei tarvita lääkitystä ennen siitepölykautta.  Käytön voi aloittaa vasta sitten, kun oireetkin ilmaantuvat. Nenään annosteltavalla antihistamiinisuihkeella minimoidaan haittavaikutukset, joita esimerkiksi antihistamiinitableteilla voi olla (kuten väsymys ja uneliaisuus). Lastin ei sisällä säilöntäaineita eikä kortisonia, jotka pitkäaikaisesti käytettyinä mm. kuivattavat limakalvoja.

 

Tutkimuksissa on osoitettu, että Lastinilla on parempi teho kuin eniten käytetyillä antihistamiinitableteilla. Sen teho on yhtä hyvä tai parempi kuin kortisonisuihkeilla. Lastin tehoaa myös potilaille, joille antihistamiinitabletit ovat tehottomia.2

 

Lastin-nenäsuihke on tarkoitettu kausiluontoisen ja jatkuvan allergisen nuhan hoitoon aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille.

 

Käyttö: 1 suihke kumpaankin sieraimeen kaksi kertaa päivässä. Aikuisilla annos voidaan tarvittaessa tuplata. 

 

Pakkauskoot: 10 ml pullo, josta saa 70 käyttöannosta. Reseptillä 10 ml ja 20 ml pakkaukset.

 

Hinta: 10,87 euroa.

 

Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen.

 

1 Patel et al., Am J Rhinol 2007 ; 21: 499-503
2 Horak F., Ther Clin Risk Manag 2008; 4(5): 1009 – 1022

 

 

LASTIN-SILMÄTIPAT

 

Nopea ja tehokas

Paikallinen antihistamiini

Riittoisa 6 ml pakkaus

 

Ilman reseptiä

 

Lastin-silmätipat on tarkoitettu kausiluonteisen allergisen silmän sidekalvotulehduksen oireiden hoitoon ja ehkäisyyn aikuisilla sekä 4-
vuotialla ja sitä vanhemmilla lapsilla.

Lastin-silmätipat auttavat jo kolmessa minuutissa1 ja vaikutus kestää 8-10 tuntia. Valmiste on paikallinen antihistamiini, jolla ei ole systeemisiä haittavaikutuksia.

Lastinin vaikuttavana aineena on atselastiinihydrokloridi.

 

Käyttö: 1 tippa kumpaankin silmään kaksi kertaa päivässä,tarvittaessa annostusta voidaan lisätä neljään kertaan päivässä.

 

Pakkauskoot: 6 ml pullo (180 annosta)

 

Hinta: 14,41 euroa.

 

Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen.

 

 

1 Ophthalmology. 2000 Dec;107(12):2152-7.
Evaluation of the onset and duration of effect of azelastine eye drops (0.05%) versus placebo in patients with allergic conjunctivitis using an allergen challenge model. Friedlaender MH, Harris J, LaVallee N, Russell H, Shilstone

 

Bookmark and Share