LASTIN-VALMISTEET

LASTIN-NENÄSUIHKE

Helppokäyttöinen nenäsuihke

Auttaa jo 15 minuutissa1

Ei sisällä kortisonia

Säilöntäaineeton

Apteekista ilman reseptiä

Lastin®-nenäsuihke on allergisen nuhan hoitoon tarkoitettu antihistamiininenäsuihke, joka ei sisällä kortisonia. Lastin vähentää tehokkaasti nenäoireita, joista yleisimpiä ovat nenän tukkoisuus, nenän vuotaminen, kutina ja lisääntynyt limaneritys.

Lastin-nenäsuihkeen vaikuttavana aineena on antihistamiini (atselatsiini).

Lastin tehoaa nopeasti ja apu saavutetaan jo 15 minuutissa1. Lastin-suihketta käytettäessä ei tarvita lääkitystä ennen siitepölykautta. Käytön voi aloittaa vasta sitten, kun oireetkin ilmaantuvat. Nenään annosteltavalla antihistamiinisuihkeella minimoidaan haittavaikutukset, joita esimerkiksi antihistamiinitableteilla voi olla (kuten väsymys ja uneliaisuus). Lastin ei sisällä säilöntäaineita eikä kortisonia, jotka pitkäaikaisesti käytettyinä mm. kuivattavat limakalvoja.

Tutkimuksissa on osoitettu, että Lastinilla on parempi teho kuin eniten käytetyillä antihistamiinitableteilla. Sen teho on yhtä hyvä kuin kortisonisuihkeilla. Lastin tehoaa myös potilaille, joille antihistamiinitabletit ovat tehottomia.2

Lastin-nenäsuihke on tarkoitettu kausiluontoisen ja jatkuvan allergisen nuhan hoitoon aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille.

Käyttö: 1 suihke kumpaankin sieraimeen kaksi kertaa päivässä. Aikuisilla annos voidaan tarvittaessa kaksinkertaistaa.

Pakkauskoko: 10 ml pullo.

Hinta: 12,73 euroa.

Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen.

1 Patel et al., Am J Rhinol 2007; 21: 499-503
2 Horak F., Ther Clin Risk Manag 2008; 4(5): 1009 – 1022

Valmisteyhteenveto / nenäsumute

Valmisteyhteenvetolyhennelmä kuluttajille:

Lastin 0,13 mg/annos nenäsumute, liuos Vaikuttava aine: atselastiinihydrokloridi Käyttöaihe: Kausiluonteinen (esimerkiksi heinänuha) ja ympärivuotinen allerginen nuha. Annostus: Yli 6-vuotiaat lapset: 1 suihke kumpaankin sieraimeen kaksi kertaa päivässä. Aikuiset: sama annos kuin edellä tai annoksen voi kaksinkertaistaa. Ennen ensimmäistä käyttöä aktivoi suihkepumppu, kunnes saadaan tasainen suihkepilvi. Tutustu oikeaan annostelutekniikkaan ennen käyttöä. Ei raskauden eikä imetyksen aikana. Tilapäiseen käyttöön. Oireiden jatkuessa otettava yhteys lääkäriin. Vasta-aiheet: yliherkkyys valmisteen sisältämille aineille. Pakkaus ja hinta: 10 ml (70 annosta): 12,73 €. Tutustu huolella pakkausselosteeseen. Saatavana vain apteekista. Markkinoija Meda Oy 3/2017